SON DAKİKA
Hava Durumu

AKPM'nin Ukrayna raportörlerine Timoşenko ile görüşme izni verilmedi

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2011 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2011 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AKPM'nin Ukrayna raportörlerine Timoşenko ile görüşme izni verilmedi
KİEV, 04.11.2011 (QHA) -  Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna raportörü Mailis Reps, Kiev’de hapiste yatan Yuliya Timoşenko ile görüşmelerine izin verilmediğini kaydetti.

Reps, “Biz gerçekten de Yuliya Timoşenko ile görüşmek izni için hakim Rodion Kireyev’e başvurduk, ama izin alamadık” dedi. İkinci raportör De-Purbe Lyundin, “Timoşenko ile görüşebilmeyi planladığımız zaman izin alamayacağımızın akılımıza bile getiremedik” diye ilave etti.

Yuliya Timoşenko’nun başbakan olarak görev yaptığı 2009 yılında Rusya Federasyonu ile yapmış olduğu gaz anlaşmalarının yönergelerini hazırladığı sırasında yetkilerini aştığından dolayı Kiev Peçersk Bölge Mahkemesi tarafından 11 Ekimde suçlu ilan edilmişti.

Timoşenko 7 yıl hapse mahkûm oldu. Hapis süresi, eski başbakanın mahkeme salonunda tutuklandığı 5 Ağustosta başladı. Yuliya Timoşenko’ya devlet görevlerinde üç yıl çalışma yasağı konuldu.

Yuliya Timoşenko, ayrıca Naftogaz şirketinin kendisine karşı açtığı 1,5 milyar dolarlık tazminat davası ile karşı karşıya bulunuyor.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.