SON DAKİKA
Hava Durumu

“Aksi takdirde İncirlik’i terk etmek zorundayız”

Almanya Başbakanı Merkel, Alman milletvekillerine İncirlik’e ziyaret izni verilmemesi durumunda İncirlik’i terk edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Aksi takdirde İncirlik’i terk etmek zorundayız”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik üssündeki Alman askerleri için Alman milletvekillerine ziyaret izni verilmemesi durumunda İncirlik'ten ayrılmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Başbakan Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İncirlik üssünde görevli Alman askerlerinin Federal Meclis milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi konusunda görüşeceğini belirtti.

Brüksel'deki yeni NATO karargahında düzenlenecek Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı girişinde basına açıklama yapan Merkel, "Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede, bizim için bunun kaçınılmaz olacağını açıkça söyleyeceğim. Çünkü biz bir parlamento ordusuna sahibiz. Askerlerimizin Federal Meclis üyeleri tarafından ziyaret edilebilmeleri gerekir. Aksi takdirde İncirlik'i terk etmek zorundayız. Ziyaretler Alman ordusunun faaliyetleri için esas teşkil etmektedir." dedi.

NATO'nun ve AB'nin de terör örgütü DAEŞ karşıtı koalisyona katılma kararından memnuniyet duyduğunu belirten Merkel, Almanya'nın bu konuda görevini fazlasıyla yerine getirdiğini, diğer ülkelerin de koalisyona ne şekilde katkı yapabileceğini düşünmesi gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de Almanya'nın savunma bütçesini arttırmasını memnuniyetle karşıladığını aktaran Merkel, ülkesinin şu an için ittifaka yönelik katkılarını arttırmayacağını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.