SON DAKİKA
Hava Durumu

Aksyonov: ATR televizyon kanalının faaliyet göstermesi kabul edilemez

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aksyonov: ATR televizyon kanalının faaliyet göstermesi kabul edilemez

Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, ATR Kırım Tatar televizyon kanalının yarımadada çalışamayacağına dair sinyal verdi.

Rus RİA haber ajansının bildirdiğine göre, Kırım’ın Rusya’ya ilhakının 1.yıldönümü nedeniyle Moksova’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısının kulislerinde konuşan Aksyonov, “Günümüzdeki zor şartlarda Kırım’da farklı milliyetler arasında düşmanlığın kışkırtılması kabul edilemez. Bunun için bu yönde hareket edecek herkes ve özellikle medya kuruluşları, Kırım’da çalışamayacak” dedi. Aksyonov, ilgili ifadeleri kullanırken ATR Kırım Tatar televizyon kanalına dikkat çekti.

ATR televizyon kanalından bahseden Aksyonov, “Kanal yönetimine, içinde bulunduğumuz yarı savaş durumunda, Kırım sakinlerine Kırım’ın Ukrayna’ya döneceği ümidi vererek durumu ağırlaştıran, halkta gerginlik hissi yaratan ve insanları eylemlere kışkırtan kanalların çalışmasının kabul edilemez olduğu bildirildi” dedi.

ATR Kırım Tatar televizyon kanalı, Rusya'nın Telekomünikasyon Kontrol İdaresi’ne (Roskomnadzor) tescil işlemleri için 4 defa gerekli belgeleri sunmasına rağmen, çeşitli bahanelerle evrakları geri göndererek ATR kanalının tesciline izin vermedi. Böylece ATR kanalının faaliyetine 1 Nisan tarihinde son verilebilir. ATR ile beraber Kırım Tatar çocuk televizyon kanalı Lale, Kırım Tatar Meydan radyosu ve Lider radyosu da yayını durdurabilir.

Daha önce ATR izleyicileri, Rusya ve Kırım yöneticilerine başvurarak ilgili medya kuruluşunun tescilinde yardım istedi.

Geçtiğimiz günlerde, Kırım'da faaliyet gösteren ve Rusça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 3 dilde yazılı ve video haber sunan Kırım Haber Ajansı'nın (QHA) Kırım'da faaliyetine devam etmesine izin verilmedi. Roskomnadzor, kendisi hakkında doğru bilgi vermediğini iddia ederek ajansın kayıt başvurusunu reddetti.

26 Ocak'ta 11.00 sularında Rusya kolluk kuvvetlerinden yaklaşık 40 silahlı kişi, ATR televizyon kanalının bulunduğu yere baskın düzenledi. ATR yetkililerinin iş yerinden ayrılması, bilgisayarlara yaklaşması engellendi. Aramanın resmi amacının, 26 Şubat tarihinde Ukrayna’yı desteklemek ve Rusya’nın Kırım’ı ele geçirmesine karşı çıkmak için Kırım Tatarlarının düzenlediği miting ile ilgili tüm bilgi ve videoları müsadere etmek olduğu belirtildi. 7 saat devam eden arama sırasında ATR arşivine ve donanıma el konuldu.

Ofisin yakınındaki semtlerde ikamet eden insanlar ATR televizyon kanalına destek göstermek için kanalın ofisi önünde toplandı. Polis görevlileri ise tüm toplananları videoya çekti. Polis birkaç kez insanlara dağılma çağrısı yaptı, aksi takdirde “izinsiz miting” düzenledikleri için kendilerine para cezası kesilebileceğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.