SON DAKİKA
Hava Durumu

Aksyonov, Ermenistan ve Çin’de Kırım'ın reklamını yapacak

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2015 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2015 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aksyonov, Ermenistan ve Çin’de Kırım'ın reklamını yapacak

Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, uluslararası arenada Kırım'ın reklamını yapmak için yurtdışına ziyaretler yapmayı planlıyor.

Rusya Devlet Başkanlığı Kırım Cumhuriyeti Daimi Temsilci Yardımcısı Georgiy Muradov, Aksyonov’un Çin ve Ermenistan’a düzenlenecek uluslararası forumlara katılımının planlandığını söyledi.

Kırım Başbakan Yardımcıları ile toplantı yapan Muradov, “Böyle forumlar net sonuçlar veriyor. Bizim daha çok ihracatı dahil olmak üzere dış ticaret sistemi üzerinde çalışmalıyız” dedi.

Kırım’da dış ticarette büyüme meydana geldiğini ileri süren Muradov, daha önce Yalta’da yapılan ekonomik forumunda söz edilen birkaç projeye değindi. Ancak Muradov, net proje ve yatırımcıları söyleyemedi.

Muradov, “Farklı siyasetçilerin Kırım’a yaptığı ziyaretler olumlu geçiyor. Fransızların yanı sıra buraya Almanlar, İtalyanlar ve diğerleri gelmeyi planlıyor. Ondan sonra dış ticaret de aktifleşir. Onun için, batı tarafından desteklenen yaptırımlara rağmen Batı Avrupa ortaklarımız ile büyük projelerin hayata geçirileceğini bekliyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.