SON DAKİKA
Hava Durumu

Aksyonov, 'işgal altındaki topraklar yasasını' umursamıyor

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aksyonov, 'işgal altındaki topraklar yasasını' umursamıyor

Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov, 28 Nisan tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Vekili Aleksandr Turçinov tarafından onaylanan ve Kırım ile Sivastopol’ü işgal edilen bölgeler olarak tanıyan yasanın, Kırım ve Sivastopol şehri için risk teşkil etmediğini ileri sürdü. 

Sergey Aksyonov, “Bunun neden kaynaklandığını bilmiyorum. Gıcıklığına yapıyorlar herhalde, sanırım Kırım’ın artık Ukrayna’ya bağlı olmadığını kabul edemiyorlar, ama bu kendilerinin suçu. Günde kendileri için yüzlerce karar kabul ediyorlar, onları odalarında duvara asıp bundan keyf almak için herhalde” dedi.

Söz konusu yasanın kabul edilmesinin tek sebebinin, Ukrayna vatandaşlarında Kırım’daki duruma ilişkin belirli fikir oluşturma olduğunu söyleyen Aksyonov, “Bu, süreç hakkında fikir oluşturmak istiyorlar. Onlar istediği şeyi uydurabilirler, biz bunu kaale almıyoruz. Umurumda değil, artık çoktandır Ukrayna’yla ilgili haberleri seyretmiyorum bile” diye kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vekili, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Aleksandr Turçinov, 28 Nisan 2014 tarihinde “Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen topraklarında vatandaşların özgürlüğünü ve haklarını koruyacak hukuk rejimine ilişkin” yasayı imzaladı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.