SON DAKİKA
Hava Durumu

Aksyonov: Kırımoğlu Kırım’a istikrarı bozmak için geldi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2014 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aksyonov: Kırımoğlu Kırım’a istikrarı bozmak için geldi

Kırım Cumhuriyeti Başkan Vekili Sergey Aksyonov, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kırım’a provokasyon yapmak ve istikrarı bozmak amacıyla geldiğini iddia etti.

Kırım Cumhuriyeti Bakanlar Kurulun Basın Servisi’nin bildirdiğine göre, Sergey Aksyonov, “Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım’a provokasyon yapmak için geldi. Onun isteği maddi çıkarlara dayanıyor. Herkes biliyor ki, Kırımoğlu batı istihbarat teşkilatları tarafından finanse ediliyor. Bundan dolayı Kırım’daki durumu istikrarsız hale getirme görevi verildiğini anlıyoruz” diye kaydetti.

Kırım Tatarlarına referandumdan önce ve sonra baskı uygulanmadığını ve Kırımoğlu’nun ifadeleri için dayanak olmadığını söyleyen Sergey Aksyonov, “Kırım Tatarları Rusya toplumuna kolaylıkla entegre oluyor ve boş laflarla gerçek hareketler arasında olan farkı anlıyor. Eminim ki, Kırım Tatarlarının çoğu Slav nüfusun fikrini paylaşıyor ve Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun hareketlerini provokasyon olarak görüyor” dedi.

Aksyonov, Paskalya arifesinde sadece şeytanların kudurduğunu belirtti.

Sergey Aksyonov, “Hıristiyanların Bayram arifesinde gelip kültür ve geleneklerine saygı göstermeyen ve buna benzer davranışlarda bulunan kişiler gerginlik yaratıyor ve onlar herhangi bir ülkenin saygın vatandaşı olarak sayılamaz.”

“Rusya Federasyonu yasalarının geçerli olduğu yerde yaşadığımızı ve onları ihlal etmeye izin vermeyeceğimizi provokatörlere hatırlatmak istiyorum. Kırım Cumhuriyeti hükümeti, şantajı ve Kırımoğlu dahil olmak üzere farklı siyasi marjinal kişilerin koşullarını kabul edemez. Kırımoğlu’nun hareketleri uzun zamandır sadece kâr amaçlı yapılıyordu. Çatışma kışkırtanlar, Rusya Federasyonu kanunlarına göre cezalandırılacak” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.