SON DAKİKA
Hava Durumu

Aksyonov: Reşat Ametov’un ölümünden milisler sorumlu değil

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aksyonov: Reşat Ametov’un ölümünden milisler sorumlu değil

Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov, Reşat Ametov’un işkence sonucu ölümünden sorumlu olmadığını iddia etti.

Yayınlanan videoda Reşat Ametov’un, kaybolduğu gün Akmescit’te Bakanlar Kurulu binasının önünden Rusya yanlısı milisler tarafından zorla götürülüp arabaya bindirildiği net şekilde görülmesine rağmen Aksyonov, “Onun (Kırım Rusya yanlısı milislerin komutanı Mihail Şeremet) adamlarının birisini kaçırdığına dair suçlamaların hepsi boş. Bunların hepsi söylenti. Her süreçte, her olayın o anda kimin işine geldiğine bakmak lazım. Ama geçiş süreci boyunca ne Şeremet’in, ne de koruduğu onca binadan bir kaşık ya da bir bardak dahi çalmayan milislerin işine geliyor bu, kimse de bunu yapmayacaktı da. Şahsen ben milislerin bu olayla hiçbir ilgisinin olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Milislerin yaptıklarının doğruluğundan herhangi bir şüphenin kalmaması için Reşat Ametov’u öldürenlerin mümkün olduğunca çabuk bulunmasını istediklerini ileri süren Başbakan, “Hem meslekdaşlarına, hem Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’a soruşturmanın doğruluğu konusunda şüpheleri varsa tüm materyalleri bana teslim etmeleri teklifinde bulundum” dedi.

Aksyonov, Reşat Ametov’un yer aldığı video kayıtlarının savcılık tarafından incelendiğini söyledi.

39 yaşındaki 3 çocuk babası Reşat Ametov, 3 Mart günü kaybolmuş ve 16 Mart 2014 tarihin de Karasubazar’ın (Belogorsk) Ortalan (Zemlyaniçnoye) köyünde vücudunda birçok işkence izleri olan cesedi bulunmuştu. Daha sonra Reşat Ametov’un kaybolduğu gün Kırım Bakanlar Kurulu binasının önünde tek kişilik protesto eylemi yaptığı belli olmuş ve aynı gün Rus milisler tarafından kaçırıldığını gösteren video yayınlanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.