SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman Başbakanı Merkel Türkiye’ye geliyor

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2010 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2010 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alman Başbakanı Merkel Türkiye’ye geliyor
Almanya Başbakanı Angela Merkel önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geliyor. Alman Başbakanlık Basın Dairesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Merkel 29 ve 30 Mart 2010 tarihlerinde Ankara’yı ziyaret edecek. Edinilen bilgileri göre Başbakan Merkel Ankara’da Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından karşılanacak . Ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilmesi beklenilen Angela Merkel 30 Mart 2010 günü Türkiye’den ayrılacak.

İkili ilişkilerin yanı sıra, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik süreci ve ekonomik konuların iki ülke heetleri arasında gerçekleşecek görüşmelerde ele alınması bekleniyor.

Angela Merkel Türkiye’yi resmen 2006 yılı Ekim ayında, Başbakan Tayyip Erdoğan ise Almanya’yı resmi olarak Ludwigshafen yangını ve Münihte geleneksel olarak her yıl yapılan NATO zirvesi kapsamında en son Şubat 2008’de ziyaret etmişti.
Almanya’dan son olarak Türkiye’yi Devlet Bakanı Maria Böhmer başkanlığında bir heyet Şubat ayı başlarında ziyaret etmişti. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da geçtiğimiz hafta Dresden’i ziyaret ederek Osmanlı Sergisi’nin açılışını yapmıştı.
QHA, Frankurt

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.