SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman Büyükelçi Heimsoeth, Kırım Parlamento Başkanı Konstantinov ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2010 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2010 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alman Büyükelçi Heimsoeth, Kırım Parlamento Başkanı Konstantinov ile görüştü
Almanya’nın Kiev Büyükelçisi Hans-Jürgen Heimsoeth, Kırım’a yaptığı ziyaret kapsamında 22 Martta Kırım Özerk Cumhuriyeti Verhovna Radasında (Kırım Parlamentosu) Başkan Vladimir Konstantinov ile görüştü. 
Kırım Parlamentosundan gelen bilgiye göre Konstantinov ile Heimsoeth, görüşmede Almanya ile Kırım arasındaki ikili işbirliği olanaklarını ele aldılar
Konstantinov, Kırım’ın Almanya ile özellikle yatırım konusunda işbirliğinin gelişmesini istediğini belirtti. Konstantinov, Ukrayna’nın bağımsız olduğu 1991’den bu yana Kırım’a Almanya’dan gelen yatırımların çok az olduğunu, bundan dolayı Kırım yönetiminin bu yatırım miktarının arttırılmasına yönelik çalışacağını vurguladı. Konstantinov, Ukrayna’da şu anda yatırım koşullarının değiştirilmesine yönelik anti kriz programının hazırlandığını söyledi. Kırım Parlamentosu başkanı, hazırlanan bu anti kriz programının uygulanmasının Kırım dahil Ukrayna’nın bölgelerinin ekonomik gelişmesini ve Kırım’ın ekonomik olarak gelişmiş bölgeye dönüşmesini sağlayacağını vurguladı.
Heimsoeth ve Konsantinov, yenilenir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda işbirliği olanakları konusuna değindiler. Konstantinov, Kırım’da sadece rüzgar ve güneş enerjisi teknolojilerinin yanı sıra diğer alternatif enerji kaynaklarını kullanma imkanının mevcut olduğundan dolayı bu konunun Kırım için önemli olduğunu belirtti. Heimsoeth, Almanya’nın bu alanda Ukrayna ve Kırım’da bir takım proje uygulamaya niyetli olduğunu kaydetti.
Almanya’nın Kiev Büyükelçisi ve Kırım Parlamentosu Başkanının Almanya’da devlet düzeyinde matem günü olan 14 Kasım 2010 tarihinde Kırım’da yapılacak etkinliklere ortak katılımı konusu ele alındı.
Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.