SON DAKİKA
Hava Durumu

"Almanya'da koalisyon görüşmelerine, Rus müdahalesi olabilir"

İstihbarat yetkilisi Burkhard Even, Rusların, Almanya seçimleri sonrası koalisyon görüşmelerine müdahale edebileceği uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Almanya'da koalisyon görüşmelerine, Rus müdahalesi olabilir"

Almanya'da üst düzey bir istihbarat yetkilisi, Rusya da dahil olmak üzere yabancı güçlerin, geçen hafta gerçekleştirilen federal seçimlerin ardından Alman partilerinin koalisyon görüşmelerine müdahale etmeye çalışabileceği konusunda uyarıda bulundu.



Kıdemli istihbarat yetkilisi Burkhard Even, 28 Eylül Perşembe günü yaptığı açıklamada, Fransa ve ABD'nin aksine, Almanya’nın son seçim döneminde büyük bir dış müdahaleyle karşı karşıya kalmadığını söyledi.



159690



intelnews.org'un haberine göre, Berlin'de düzenlenen bir güvenlik konferansında konuşan Anayasanın Korunması Bürosu'nda Karşı İstihbarat Direktörü olan Even, müdahale girişimlerinin sınırlı olduğunu kaydederken, bunları, "çoğunlukla" seçmenler üzerinde önemli bir etkisi olmayan ve seçim sonucunu bir bütün olarak etkilemeyen, Rus medyası tarafından yürütülen "düşük düzey propaganda" operasyonları olarak nitelendirdi.



Ancak durumun seçim sonrası değişebileceğine, müdahale girişimlerinin artabileceğine işaret eden Even, örneğin yabancı istihbarat teşkilatlarının yeni hükümetin oluşturulmasını etkilemek için bazı hükümet görevlilerini veya siyasileri gözden düşürme çabalarının olabileceğini belirterek, "Riskler muazzam" ve "azalmıyorlar" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.