SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'da Sosyal Demokratların "Macron" planı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Sosyal Demokrat rakibi Martin Schulz seçim kampanyası için kendine yeni Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u model aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'da Sosyal Demokratların "Macron" planı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Sosyal Demokrat rakibi Martin Schulz seçim kampanyası için kendine yeni Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u model aldığını açıkladı. Almanya'da 24 Eylül'de gerçekleştirilecek olan federal seçimler öncesinde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) lideri Martin Schulz çeşitli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta Almanya'nın en kalabalık eyaleti durumundaki Kuzey Ren/Vestfalya'daki seçimlerde Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) karşısında büyük bir hezimet yaşayan SPD lideri Schulz, "Macron'un zaferi, AB yanlısı kampanyaların işe yaradığını gösteriyor." şeklinde konuştu.



155849



Bir Alman basın kuruluşuna verdiği demeçte, "Ben de tam olarak aynı şeyi yapacağım. Avrupa için yeni bir coşkuyu tetiklemek adına itici bir güce ihtiyacımız var." ifadelerini kullanan Schulz, Macron'un ortak bir Euro grubu bütçesi fikrini, büyüme ve yeni iş fırsatları konusuna yardımcı olacağı için destekleyeceğini açıkladı.



Fakat Eurobondlar ve karşılıklı borçlanmaları hariç tuttuğunu söyleyen Schulz, "Bu çoktan bitmiş bir tartışma. Zaten Avrupa Birliği anlaşmaları ortak borçlanma yükümlülüğüne izin vermiyor. Karşılıklı borçlanma konusunda hayali tartışmalar yapmak yerine, Avrupa'da büyüme ve yatırımları nasıl teşvik edeceğimiz hakkında konuşmalıyız." beyanatında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.