SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya İncirlik Üssü konusunda yakında karar verecek

Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bugün yani 28 Mayıs'ta yaptığı açıklamaya göre, İncirlik Hava Üssü'nden bulunan Alman askerlerin çekilip çekilmeyeceği konusunda 2 hafta içinde karara varılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya İncirlik Üssü konusunda yakında karar verecek

Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bugün yani 28 Mayıs'ta yaptığı açıklamaya göre, İncirlik Hava Üssü'nden bulunan Alman askerlerin çekilip çekilmeyeceği konusunda 2 hafta içinde karara varılacak. Terör örgütü DEAŞ'la mücadele kapsamında yaklaşık 250 Alman askeri, İncirlik Üssü'nde bulunuyor.



155819



Yine geçtiğimiz hafta Almanya, söz konusu askerlerin İncirlik Üssü'nden, Ürdün ya da bir başka ülkeye kaydırılabileceğini ifade etmişti. Alman Hükümeti gerekçe olarak ise Türkiye'nin Alman parlamenterlerin üsse girişine izin vermemesini gösteriyor. 



Almanya'nın terör örgütlerine olan desteği yüzünden giderek gerginleşen Türkiye-Almanya ilişkileri, son dönemde sık sık Almanya'nın İncirlik'ten askerlerini çekme tehditlerine maruz kalıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz darbe girişimine katılan şahıslara Almanya'nın sığınma hakkı tanıması, Türkiye'nin haklı tepkisine neden olmuştu.



İsmi açıklanmayan Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Şu an İncirlik'le alakalı olarak Türk tarafıyla karşılıklı olarak görüşmeleri sürdürüyoruz. Haziran ayı ortasına kadar bir çözüm bulmak için çalışacağız." şeklinde konuştu.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.