SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya, Litvanya’ya asker gönderiyor

Almanya, NATO'yu Doğu Avrupa'da Rusya'ya karşı daha caydırıcı kılmak için Rus sınırına asker göndermeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya, Litvanya’ya asker gönderiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’nın NATO'yu Doğu Avrupa'da Rusya'ya karşı daha caydırıcı kılmak üzere yapılan hazırlığa katkıda bulunmaya hazır olduğunu açıkladı.

Spiegel Online'da yayınlanan habere göre 8-9 Temmuz 2016 tarihlerinde Varşova'da düzenlenecek NATO zirvesinde Doğu Avrupa'daki yeni misyona karar verilmesi halinde Almanya, Litvanya'ya asker yollayacak.

Haber sitesinin bilgilere göre Almanya'nın bu yöndeki teklifinin Başbakan Angela Merkel tarafından partner ülke liderleri nezdinde Hannover’da düzenlenen zirvede sırasında dile getirildiği belirtildi. Habere göre Barack Obama, şimdi de Baltık ülkelerinde Alman ve İngiliz birliklerini beklediğini belirtti.

Yeni tasarıda her Baltık ülkesinde bin kişilik bir taburun kurulması planlanıyor, bu taburun bir bölüğünü ise Almanya’nın göndermesi gerekiyor.

Daha önce ABD Cumhurbaşkanı Barack Obama, Rus saldırganlığını durdurmak, kendi güvenliğini ve müttefiklerinin güvenliğini sağlamak için Avrupa’da ABD askeri potansyelinin arttırılması gerektiğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.