SON DAKİKA
Hava Durumu

Amerikan basınından yeni ‘Trump’ iddiası

ABD Başkanı Donald Trump’ın FBI'dan Flynn dosyasını kapatmasını istediği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Amerikan basınından yeni ‘Trump’ iddiası

ABD Başkanı Donald Trump’ın FBI'dan Flynn dosyasını kapatmasını istediği iddia edildi.



155722



New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevden aldığı eski FBI başkanı James Comey'den, eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in Rusya'yla bağlantılarına ilişkin yürütülen soruşturmayı kapatmasını istediğini iddia etti.



Flynn, Rusya Büyükelçisi Serfey Kisliyak ile yaptığı telefon konuşması hakkında  yanlış bilgi verdiği için şubat ayında görevinden ayrılmıştı.



New York Times gazetesinin haberinde Trump'ın şubat ayındaki görüşme sırasında Federal Soruşturma Bürosu Başkanı Comey'den Flynn hakkındaki araştırmaya son verilmesini istediği belirtiliyor. Başkan Trump'ın, "iyi biridir, umarım konuyu kapatırsınız", dediği de haberde yer aldı.



 153656



Gazete bu bilginin, Comey'nin toplantı ardından yazdığı tutanakta yer aldığını belirtti. Tutanağa göre Comey bu talebe yanıt vermedi, sadece Trump'ın "Flynn iyi bir adam" sözüne cevaben, "Katılıyorum, iyi bir adam" dedi.



Konuyla ilgili haberi yalanlayan Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 'Trump'ın Comey'den veya başka birinden, General Flynn'le ilgili soruşturma da dahil olmak üzere herhangi bir soruşturmayı kapatmayı istemediği' belirtildi.



Trump'ı eleştirenler, ABD Başkanı'nın bu hamleyle, FBI'ın, Rusya'nın ABD seçimlerine olası müdahalesi ve Trump ile Moskova arasındaki olası bağlantılarla ilgili yürüttüğü soruşturmaları kapatmaya çalışmakla suçluyor.



 155681



CNN televizyonu Comey'in Trump'ın sözleri üzerine dehşete kapılıp görüşme hakkında protokol tuttuğunu bildirdi. İddialar doğru çıktığı takdirde Başkan Trump'ın adaleti engellemeye çalışmaktan suçlu duruma düşeceği belirtiliyor.



Trump ise Rusya ile bağlantı iddialarını reddediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.