SON DAKİKA
Hava Durumu

Aşkabat ''Türk İhraç Ürünleri'' fuarına evsahipliği yapacak

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2011 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2011 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aşkabat ''Türk İhraç Ürünleri'' fuarına evsahipliği yapacak
AŞKABAT (A.A) - Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta ''Türk İhraç Ürünleri'' fuarı düzenlenecek.
     Fuar ile ilgili kararname Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından onaylanırken, fuar 14-16 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Aşkabat'taki Sergi Köşkü'nde düzenlenecek olan fuara 80'den fazla Türk şirketinin katılması bekleniyor.
     Meridyen Uluslararası Fuarcılık ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi odasının ortaklaşa düzenleyeceği fuarda Türk şirketleri tarafından üretilen yüzlerce ürün Türkmen pazarına tanıtılacak. Fuarda inşaat malzemeleri, ev tekstili, gıda, kozmetik, elektronik, tekstil, plastik ve ev gereçleri gibi ürünler yer alacak.
     Türk şirketlerinin en çok iş yaptığı ülke konumunda olan Türkmenistan'da, Meridyen Fuarcılık son yıllarda hem yapı fuarını hem de ihraç ürünleri fuarını düzenliyor.
     Türkmenistan pazarında, yapı malzemeleri, gıda, tekstil, kozmetik, elektronik ve ev gereçleri gibi binlerce üründe Türk malı tercih ediliyor. ''Türk Malı'' adeta kaliteli mal ile eşdeğer anlamına gelirken, tüketiciler de kaliteyi Türk malı olup olmadığına göre belirliyor.
     İki ülke arasındaki ticaret hacmine bakıldığında ise, 2011 yılının ilk 9 ayında Türkiye'nin ihracatı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 36 artarak 1 milyar 136 milyon doları bulurken, Türkmenistan'ın Türkiye'ye ihracatı ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 42 artarak 344 milyon doları aştı.

AA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.