SON DAKİKA
Hava Durumu

Asr-ı Fener 101. Yılında Odesa'da

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2015 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2015 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Asr-ı Fener 101. Yılında Odesa'da
Fenerbahçe’nin yüzüncü yılı anısına 1907 Fenerbahçe Derneği’nin hazırladığı Asr-ı Fener bugün Ukrayna’da. Fenerbahçe’nin tarihini konu alan Asr-ı Fener, Odesa’da bugün düzenlenecek gecede sergilenecek. Ukrayna Fenerbahçeliler Derneği tarafından Odesa’da organize edilen gecede Osmanlı İmparatorluğu ile Çarlık Rusyası arasında düzenlenen tek spor müsabakasının 101’inci yılı kutlanacak.
 
Osmanlı İmparatorluğu ile Çarlık Rusyası arasında düzenlenen tek spor müsabakasının 101’inci yılında Odesa’da
 
Devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı incelenerek, Fenerbahçe tarihiyle ilgili 50 bini yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşılmasıyla hazırlanan Asr-ı Fener, Osmanlı İmparatorluğu ile Çarlık Rusyası arasında düzenlenen tek spor müsabakasının 101’inci yılında Odesa’ya getiriliyor. Fenerbahçe yönetiminden isimlerin de katılacağı gecede Türk ve Ukraynalı konukların inceleyebileceği Asr-ı Fener, Fenerbahçe tarihini gelecek nesillere aktaracak önemli bir eser olarak değerlendiriliyor.
 
En kapsamlı arşiv çalışması
 
Türk spor tarihindeki en kapsamlı arşiv çalışması ve 22 ayar altın kaplama olan Asr – Fener’in bugün Odesa’da düzenlenecek gecesine, Ukraynalı sanatçıların yanı sıra işadamları, spor camiasından isimler ile basın mensupları katılacak.
 
Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için
Ukrayna Fenerbahçeliler Derneği Genel Sekreteri Ali Kunt: +38063 994 91 04
 
ASR-I FENER HAKKINDA
 
Asr-ı Fener; çalışma grubunun devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı inceleyerek, Fenerbahçemizin tarihiyle ilgili 50 bine yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşmasıyla hazırlanmaya başlandı. Ayrıca, Fenerbahçe'de görev yapmış sporcular, idareciler ve yakınlarıyla söyleşiler yapıldı, değerli görüşleri kaynak olarak kullanıldı.
Eserde hakiki deri ve 22 ayar altın kullanıldı ve özel rahlesiyle sunuldu. Kitabın kullanımı için, kullanım kılavuzunun okunması gerekmektedir. Dalında Manchester United'ın kitabından sonra bu boyutlarda 2. kitap oluyor.
Toplamda 2 yıl süren bir çalışmayla hazırlanan Asr-ı Fener, bugüne kadar bilinmeyen veya az bilinen belgeler, fotoğraflar ve tablolarla oluşturulmuş benzersiz bir içeriğe sahip. Atatürk ile Fenerbahçe'nin çeşitli zamanlardaki ilişkilerinden, Fenerbahçe Kulübü'nün kurucularıyla ilgili anılar ve yeni bilgilere; 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'ndaki Fenerbahçelilerin yaptığı hizmetlerden, Türk Resim Sanatı'ndaki önemli sanatçıların bugüne dek az bilinen Fenerbahçe konulu yağlıboya çalışmalarına; Fenerbahçe logosu ve rozetlerinin evriminden, Fenerbahçeli sanatçı ve siyasetçilerle ilgili bölümlere kadar uzanan geniş içeriğiyle Asr-ı Fener'i okurken, şanlı Fenerbahçe tarihinde eşsiz bir yolculuğa çıkacaksınız.
Özel kullanım kılavuzuna sahip Asr-ı Fener'in teknik özellikleri de eserin koleksiyon niteliğinde olduğunu vurguluyor. 536 sayfalık kitap, 200 gr. en iyi kalite kağıt kullanılarak 70 x 50cm sayfa boyutunda tasarlandı. Gerçek deri cilt ve 22 ayar altın kaplamadan oluşan logo ve yazıların yanı sıra, ipek satenden yapılmış ve altın kaplama logolu cilt kabı bulunuyor. Asr-ı Fener alıcısı için özel olarak numaralandırılarak sunuluyor.
 
Asya Atila
 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.