SON DAKİKA
Hava Durumu

Atavatan hiçbir partiyle birleşmeyecek

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2012 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2012 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Atavatan hiçbir partiyle birleşmeyecek
Ukrayna genel seçimlerinden 2. parti olarak çıkan Atavatan (Batkıvçina) diğer siyasi partiler ile birleşmeme kararı aldı.

Atavatan Partisi Başkan Yardımcısı Nikolay Tomenko, “Atavatan partisi, seçimlerde bizimle olan diğer siyasi partiler ile birleştirmek ve  tek bir partinin kurulması için bir karar almadı. Atavatan partisinin lideri Yuliya Timoşenko’yu şimdi ya da gelecekte değiştirmenin yanlış olacağını düşünüyorum. Timoşenko’yu bu görevden alacak ve başka bir kişinin onun yerine getirecek bir karar partimizde görüşülmemiştir.  Timoşenko’nun yeri boş değil, Timoşenko görevine devam ediyor.” dedi.

Birleşik Muhalefeti temsil eden Atavatan partisinden seçilen milletvekilleri Kasım ayında düzenlenen ilk ortak toplantıda oybirliğiyle Ukrayna Parlamentosunda tek bir grup oluşturma kararını almışlardı.

Parlamento seçimlerinden önce, 19 Ekim'de Atavatan ve Özgürlük (Svoboda) partileri yeni seçilen parlamentoda demokratik güçlerin bir koalisyonu kurmasına ilişkin siyasi anlaşma imzalamışlardı. Boksör Vitaliy Kliçko'nun iktidar karşıtı partisi UDAR (darbe) yeni seçilen parlamentoda demokratik güçlerin koalisyonunu seçimden sonra kurmayı teklif etmişti.

Asibe İbadullayeva

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.