SON DAKİKA
Hava Durumu

Avakov ve Saakaşvili arasında gerginlik

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un, Odesa Valisi, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin üzerine su döktüğü bildirildi. Saakaşvili, olayın videosunun yayınlanmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avakov ve Saakaşvili arasında gerginlik

Ukrayna Ulusal Reform Konseyi’nin 14 Aralık tarihinde yapılan toplantısında Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov ve Odesa Valisi, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili arasında anlaşmazlık meydana geldi. Hem Arsen Avakov hem Mihail Saakaşvili, kişisel Facebook sayfalarında konuyla ilgili açıklamada bulundu.
 
Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, yaptığı açıklamada, “Reformlar Konseyi toplantısında, kendisine Odesa Liman Fabrikası konusunda neden Uralhim’den bir Rus oligark ile görüştüğü ve bunun Odesa Liman Fabrikası’nın özelleştirilmesi sürecine nasıl ilişkisi olduğu sorusunu sorduğumda Saakaşvili, kontrolünü kaybetti. Odesa Valisi isteri krizine girerek, şöyle bağırmaya başladı: “Kimsenin Mihail Saakaşvili ile böyle konuşmaya hakkı yok… Sen yolsuzluk yapan bakansın, ben dürüst insanım…” ve doğrudan hakaret etmeye başladı. Ona yumruk atmaktan kaçındım ve üzerine su döktüm. Çoktan beridir bu kadar delirmiş bir popülisti görmemiştim. Kimseye konuşma imkanı vermedi, Cumhurbaşkanı dahil herkesin lafını kesti. Saakaşvili, hiçbir şeyden sorumlu olmayan zor zamanlarda boş konuşan insan. Bulunduğu görevde çalışmaları suya düşürerek istifa etmek için gürültülü
bir sebep arayan alçağın küstahlığını çekmeye niyetli değilim. Herkesin kötü kendisinin iyi olduğundan ibaret güzel poz ile ülkemi aldatan küstaha katlanmaya niyetli değilim” dedi.
 
Avakov’un söz konusu açıklamasından yaklaşık bir saat sonra, kişisel Facebook sayfasında açıklama yapan Odesa Valisi Saakaşvili, “Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nden Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın yapılan Reform Konseyi toplantısındaki layık olmayan ve provokatif davranışının görüntülerinin yayınlanmasını talep ediyorum. Video kaydı 3 kameradan yapıldı ve Ukrayna halkının kimin tarafından yönetildiğini görme hakkı var. Orada söylediğim her söz için sorumluluğu üstleniyorum. Ülkeyi zor duruma getiren kendi sözleri ve davranışları için cevap vermesinin zamanı geldi” diye kaydetti.
 
Bunun ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Sözcüsü Svyatoslav Tsegolko, iki yönetici arasında meydana gelen gerginliği yorumladı.
 
Tsegolko, Facebook’ta yaptığı açıklamada, “Arsen Avakov ve Mihail Saakaşvili’nin Ulusal Reform Konseyi toplantısının görüntülerini yayınlamakta sabırsız olduğunu görüyorum. Ancak sokak kavgasına benzer tartışmalar ülkeyi rezil ediyor” diye belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.