SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Birliği, Meclis yasağını kınadı

AB yaptığı açıklamada, Meclis faaliyetlerinin yasaklanmasının ve KTMM'nin ‘radikal örgüt’ olarak sınıflandırılmasının Kırım Tatar Halkının haklarına yönelik ciddi bir saldırı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Birliği, Meclis yasağını kınadı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kremlin güdümündeki sözde Yüksek Mahkemesinin Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasaklama kararını Avrupa Birliği de kınadı.

Avrupa Birliği'nin Ukrayna’daki temsilciliğinin facebook sayfasında yer alan açıklamada, Meclis faaliyetlerinin yasaklanmasının ve KTMM'nin 'radikal örgüt' olarak sınıflandırılmasının Kırım Tatar Halkının haklarına yönelik ciddi bir saldırı olduğunu belirtildi. Söz konusu açıklamada, ''Bu karar, azınlıklara mensup kişilerin takibatı dahil, Kırım’ın Rusya tarafından 2014 yılında işgal edilmesinden itibaren yarımadada gözlenen insan haklarındaki vaziyetin daha da kötüleşeceğinin göstergesidir. Kırım Tatarları insan hakları alanındaki uluslararası standartlar ve hukuk yükümlülükler çerçevesinde desteklenmelidir" diye kaydedildi.

26 Nisan tarihinde işgalci Kırım Rus yönetimine bağlı mahkeme, Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasakladı. Rusya'nın yasa dışı kararı ve radikal örgüt söylemine dayalı dezenformasyon çabalarına uluslararası kamuoyundan çeşitli tepkiler gelmeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.