SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Birliği, Nükleer Anlaşma'nın korunmasında ısrarcı

Üst düzey bir Avrupa Birliği (AB) diplomatı, ABD Başkanı Donald Trump'ın şüphelerine rağmen söz konusu anlaşmayı korumak adına ellerinden geleni yapacakları ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Birliği, Nükleer Anlaşma'nın korunmasında ısrarcı

İran ve P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya) arasında 2015 yılında imzalanan Nükleer Anlaşma, Avrupa ülkeleri ile ABD arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. Üst düzey bir Avrupa Birliği (AB) diplomatı, ABD Başkanı Donald Trump'ın şüphelerine rağmen söz konusu anlaşmayı korumak adına ellerinden geleni yapacakları ifade etti.



159542



AB Dış İlişkiler Ofisi Genel Sekreteri Helga Schmid, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen İran yatırım konferansında yaptığı konuşmada, "Bu iki taraflı değil çok taraflı bir anlaşma. Avrupalılar olarak biz, anlaşmanın devamı için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı. Schmid Avrupa'nın, İran'ın bölge politikaları hakkında çeşitli endişeler taşıdığını fakat Nükleer Anlaşma'nın bunlardan biri olmadığını belirtti.



Sorunların çözümü için bahse konu anlaşmadan daha iyi bir nokta göremediğini kaydeden Schmid, ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerilime işaret ederek, "Nükleer silahların yayılmasıyla ilgili olarak dünyanın ikinci bir krize daha ihtiyacı yok. Halihazırda biri zaten yetiyor." şeklinde konuştu.



Trump, anlaşmanın ABD'nin güvenliğine katkı sunup sunmadığı konusunda yeniden değerlendirme yapılacağını bildirse de, anlaşmanın onayı için son tarih olan 15 Ekim giderek yaklaşıyor. Nükleer Anlaşma'da taraf olan diğer büyük devletler ise İran'ın anlaşmaya uyduğu konusunda ortak görüş bildiriyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.