SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Birliği, Rusya’ya karşı yaptırımları uzattı

Avrupa Birliği (AB) Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları 6 ay daha uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2015 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2015 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Birliği, Rusya’ya karşı yaptırımları uzattı

Avrupa Birliği ülkeleri, Ukrayna krizinden sonra Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları 6 ay daha, 31 Temmuz 2016 tarihine kadar uzatma kararını kabul etti. Söz konusu kararın, Brüksel’de 18 Aralık tarihinde yazılı prosedüre uygun olarak Avrupa Birliği Konseyi’nde üye ülkelerin temsilcileri arasında tartışılmadan kabul edildiği bildirildi.
 
Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı ekonomik, sektörel yaptırımlarını öngören, bankacılık, maliye, askeri ve teknik işbirliği, yaptırım, enerji alanlarını kapsayan kararın, 21 Aralık Pazartesi günü yayınlanması bekleniyor.
 
“AB’nin yaptırımları uzatması, Rusya ekonomisini etkilemeyecek”
 
Öte yandan Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı yaptırımları uzatmasının ülke ekonomisini etkilemeyeceğini iddia etti. 18 Aralık’ta gazetecilere konuşan Ulyukayev, “Bu, beklenen bir karardı, yeni bir şey duymadık. Bunun Rusya Federasyonu ekonomisine hiçbir etkisi olmayacak” dedi.
 
Daha önce Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Rusya’ya karşı yaptırımların  6 ay
daha uzatılacağı ihtimalinin oldukça kuvvetli olduğunu açıklamıştı.
 
Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesinin ardından Avrupa Birliği, ABD ve diğer ülkeler Rusya’ya karşı yaptırımlar uyguladı. Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı teröristler ve Ukrayna askerleri arasında çatışmalar meydana gelince Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar daha da genişletildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.