SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Komisyonu Ukrayna’ya resmi vize teklifinde bulundu

Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna’ya uygulanacak vizesiz rejim teklifinde herhangi bir ek koşuldan bahsedilmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonu Ukrayna’ya resmi vize teklifinde bulundu

Bugün (20 Nisan) Avrupa Komisyonu resmi olarak Ukrayna için vizesiz rejim uygulamasına ilişkin yasa tasarısını sunduğunu açıkladı.

İlgili bilgi Avrupa Komisyonun resmi web sitesinde yayınlanan dokümanda yer aldı. Yayınlanan belgede Ukrayna’ya uygulanacak vizesiz rejim teklifinde herhangi bir ek koşuldan bahsedilmediği görüldü.

İlgili dokümanda: "Avrupa Komisyonu altıncı ve son raporunda (Ukrayna’nın vizesiz rejim uygulanması için eylem planının yerine getirilmesi hakkında) Ukrayna’nın ilerleme kaydettiği ve diğer göstergelerin etkin ve sürdürülebilir başarısı için gerekli reformları uyguladığı sonucuna vardı.'' denildi.

Dolayısıyla, Komisyon geçen sene yapılan son denetim sonuçlarını dikkate alarak Ukrayna’nın Vizesiz Rejim İçin Eylem Planı'nı yerine getirdiğini teyit etti ve Ukrayna’nın vize uygulanmayan ülkeler listesine dahil edilmesi için gerekli yasa tasarısının sunulmaya hazır olduğunu belirtti.   

Avrupa Komisyonu yasa tasarısından sonra Ukrayna, Avrupa Birliği üye ülkeleri ile Avrupa parlamentosu düzeyinde bir müzakere prosedürü yürütecek. Ukrayna için vizesiz rejim kararının Temmuz ayında yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.