SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Konseyi, Ukrayna'da Anayasa değişikliklerini olumlu karşılıyor

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Konseyi, Ukrayna'da Anayasa değişikliklerini olumlu karşılıyor

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Ukrayna Parlamentosu’nun birinci okumada Anayasa değişiklilerini kabul etmesini olumlu karşıladı.

Konuyla ilgili kişisel Twitter sayfasında açıklama yapan Jagland, “Ukrayna Parlamentosu’nda şimdi gerçekleştirilen Anayasa reformu ve ademimerkeziyeti destekleyen oylamayı olumlu karşılıyorum. Reformlar süreci devam etmeli” diye kaydetti.

Ukrayna Parlamentosu, 31 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda birinci okumada “Ukrayna Anayasası’nda ademimerkeziyet ile ilgili değişikliklerin yapılmasına ilişkin” yasa tasarısını kabul etti. Söz konusu yasa tasarısı, en az 226 milletvekillinin oyu gerekirken 265 milletvekilinin oyuyla kabul edildi.

Tasarıda, Rusya yanlısı teröristlerin kontrolü altında bulunan Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk bölgeleri dahil olmak üzere ülkenin bölgelerine yerel yönetim konusunda geniş yetki verme gibi meseleler öngörülüyor. Böylece, Ukrayna yönetimi, yasal düzeyde Donbas’taki kontrolü yerel yönetimlere vermiş olacak.

Bu yüzden Ukrayna Parlamentosu’nun binası önünde 31 Ağustos sabah saatlerinde şiddetli protesto eylemleri başladı. Önce sakin bir şekilde başlayan protesto eylemleri, Ukrayna milletvekillerin söz konusu kanun tasarısını kabul etmesinin ardından polis ile çatışmalara dönüştü.

Eylemcileri olay yerlerinden uzaklaştırmak isteyen kolluk kuvvetlerine sopalar atıldı. Polis ile çatışmalara katılan protestocular, yüzlerini maske ve atkılar ile kapattı. Çatışmalar sırasında kolluk kuvvetlerine el bombası atıldı. Çatışmadan yaralanan bir polis görevlisinin hayatını kaybettiği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.