SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Parlamentosundaki Kırım Tatar milletvekili kim?

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2010 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2010 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Parlamentosundaki Kırım Tatar milletvekili kim?
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin temsil edildiği Avrupa Parlamentosunda (AP) Kırım Tatar asıllı Hollandalı politikacı Emine Bozkurt da yer alıyor.
Avrupalı Sosyalistler Partisi bünyesindeki Hollanda İşçi Partisinin üyesi olan Emine Bozkurt, AP milletvekili Litvanyalı siyasetçi Leonidas Donskis ve Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Örgütü’nün (UNPO) ortak organizasyonuyla 17 Martta Brüksel’de düzenlenen “Seçim Sonrası Ukraynası’nda Kırım Tatar Halkının Durumu” konulu AP toplantısına katıldı.
İki dönemdir Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Emine Bozkurt, çalışma ve sosyal konulardan sorumlu komite ile kadın hakları ve cinsel eşitlik konulardan sorumlu komitede üye bulunuyor.
Emine Bozkurt’un dedeleri Kırım’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Hollanda’ya göç etti. Emine Bozkurt, 9 Ağustos 1967 tarihinde Hollanda’nın kuzeyinde bulunan Zaandam şehrinde doğdu.
17 Martta “Seçim Sonrası Ukraynası’nda Kırım Tatar Halkının Durumu” konulu AP toplantısında Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna milletvekili Mustafa A.Kırımoğlu konuşmuş, Avrupa Birliğinin Ukrayna’yla işbirliği yaparken Kırım Tatar halkının problemlerini de dikkate almasını gerektiğini kaydetmişti.
Niyara Nurmambetova - Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.