SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık kredi

Megabank ve Ukrgasbank arasında imzalanan anlaşmayla birlikte söz konusu kredi, finans yatırımları ve küçük ölçekli işletmeler için gerekli olan iş sermayesi için kullanılacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık kredi

Avrupa Birliği'nin (AB) mali kuruluşu olan ve ortak projelerin finansmanını sağlayan Avrupa Yatırım Bankası'nın, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimi için Ukrayna'ya 400 milyon dolar kredi sağladığı bildirildi. Krediye dair bilgilendirme 5 Ekim tarihinde, Ukrayna Maliye Bakanlığı tarafından yapıldı.

Megabank ve Ukrgasbank arasında imzalanan anlaşmayla birlikte söz konusu kredi, finans yatırımları ve küçük ölçekli işletmeler için gerekli olan iş sermayesi için kullanılacak. Ayrıca kredi, Avrupa Yatırım Bankası'nın, kredi kaynaklarının kullanım süresini olası uzatma durumuna göre 5 yıllık bir plan doğrultusunda sağlanacak. Kredilendirmeyle sağlanacak paranın, Ukrayna'nın ekonomik kalkınmasında kaynaklarda çeşitlilik yaratılmasına, yeni iş olanakları oluşturulmasına, ticaret ortamının geliştirilmesine ve Ukraynalı küçük ile orta ölçekli işletmelerin AB pazarına girmesine yardımcı olması bekleniyor.

Avrupa Yatırım Bankası geçmiş dönemde de Ukrayna'ya destek olarak, konut altyapısı ve kamu hizmetlerinin geliştirilmesi adına 400 milyon dolarlık başka bir kredi daha sağlamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.