SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Zirvesi, Kırım’ı Rusya’nın parçası olarak kabul etmeyi reddetti

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Zirvesi, Kırım’ı Rusya’nın parçası olarak kabul etmeyi reddetti

Avrupa Devlet ve Hükûmet Başkanları Konseyi (Avrupa Zirvesi), Kırım’ı Rusya’nın bir parçası olarak kabul etmeyi reddetti.

Avrupa Zirvesi’nin Brüksel’de yayınladığı açıklamada, “Avrupa Zirvesi, Rusya Federasyonu’nun Kırım ve Sivastopol’ün yasadışı ilhakını kabul etmiyor ve kınamaya devam ediyor. Avrupa Zirvesi, ilhakı tanımama siyasetine devam edecek” denildi.

Diğer uluslararası kuruluşlar ile beraber IMF çerçevesinde Ukrayna’daki reform sürecini desteklemeye devam edeceği sözünü veren AB ülkelerinin liderleri, Ukrayna’ya makro finans yardımının üçüncü paketini acil bir şekilde onaylamaya çağırdı. Ukrayna hükümetinin ise, reformların gerçekleştirilmesini aktifleştirmesi gerektiği belirtildi.

Ukrayna’daki kriz nedeniyle enformasyon-propaganda çalışmalarının önemini vurgulayan Avrupa Zirvesi’nin açıklamasında, Rusya’nın yanıltma kampanyalarına karşı koymak gerektiği bildirildi.

Söz konusu açıklamada, “Avrupa Zirvesi, tüm tarafları, Minsk anlaşmalarına tam olarak uymaya çağırdı. Avrupa Zirvesi, bu konuda Rus yönetiminin sorumluluğuna çok önem verdi. AB, bu süreci desteklemeye, özellikle Minsk anlaşmalarının yerine getirilmesinin kontrolü ve gözetiminde AGİT’in imkanlarını güçlendirilmesi konusunda yardım etmeye hazır. Avrupa Zirvesi, enerji konusunda üç taraflı süreçlerde ve AB-Ukrayna serbest ticaret bölgesi anlaşmasının uygulanması sürecinde çalışmalara devam edecek” diye kaydedildi.

Daha önce Avrupa Zirvesi, Rusya’nın Minsk anlaşmalarını ihlal etmesi nedeniyle Rusya’ya karşı yaptırımları uzattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.