SON DAKİKA
Hava Durumu

Avusturya'da Rusya yanlısı Hofer cumhurbaşkan seçilemedi

Avusturya'nın yeni cumhurbaşkanı, resmi sonuçlara göre yüzde 50,3 oy alan Yeşillerin adayı Alexander Van Der Bellen oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avusturya'da Rusya yanlısı Hofer cumhurbaşkan seçilemedi

Avusturya'da  Rusya yanlısı aşırı sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisi'nin adayı Norbert Hofer cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti.

Avusturya’nın yeni Cumhurbaşkanı bağımsız aday Alexander Van der Bellen oldu.

AB üyesi bir ülkede, ilk aşırı sağcı cumhurbaşkanı olması beklenen Norbert Hofer seçimi kıl payı kaybetti. Bağımsız aday Van der Bellen oyların yüzde 50.3'ünü, aşırı sağcı aday Hofer ise yüzde 49.7'sini aldı. 

Seçim yenilgisini kabul eden Hofer yazılı açıklama yaparak, "Sevgili arkadaşlar, büyük desteğimiz için teşekkür ederim. Çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Sizler için güzel ülkemizin Cumhurbaşkanı olmayı çok arzuluyordum. Ancak hiçbir zaman moralimizi bozmayalım" dedi.

Cumhurbaşkanlığının 24 Nisan'da yapılan birinci turunda Hofer yüzde 35, Van Der Bellen yüzde 21 oy alarak ikinci tura kalmıştı.

Seçim kampanyası sırasında aşırı sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisi adayı, Rusya'ya yönelik yaptırımların acil kaldırılması ve Rusya ile enerji sektöründe işbirliği yapılması gerektiğini savunuyordu. Ayrıca Holfer, Ukrayna – Rusya krizinin ‘halkların kendi kaderini tayin etme hakkı” üzerinde çözülmesi gerekttiğini söylüyordu.

Bununla birlikte, Norbert  Hofer, 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkan seçilirse AB ile ABD arasında serbest ticaret anlaşmasını fiilen engelleyeceği vaadinde bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.