SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan tek taraflı ateşkes ilan etti

Azerbaycan, temas hattındaki şiddetli çatışmaların ardından karşı operasyon ve cevap önlemlerini tek taraflı olarak durdurma kararı alarak tek taraflı ateşkes ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan tek taraflı ateşkes ilan etti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların başvuruları ve Azerbaycan devletinin barışçı siyaseti sonucu  Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin karşı operasyon ve cevap önlemlerini tek taraflı olarak durdurduğu ve işgalden kurtarılan bölgelerin savunmasını güçlendirme kararı alındığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada,  Ermenistan silahlı kuvvetlerinin saldırılarını sürdürmesi halinde düşmana misliyle karşılık verileceği ve işgal altındaki toprakların kurtarılarak arazi bütünlüğünün sağlanması amacıyla operasyonlara devam edileceği de belirtildi.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında bazı stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini geri almıştı. Çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri şehit olurken Azeybaycan Savunma bakanlığı, “Öldürülen ve yaralanan düşman askeri 100'den fazla” denildi. Bakanlık açıklamasında "Ateşkesin tekrar ihlali durumunda Ermenistan'a daha ağır darbelerin vurulacağı" ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.