SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçesaray Valisi Ümerov’a güven tam

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2010 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2010 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bahçesaray Valisi Ümerov’a güven tam
Bahçesaray bölgesindeki belediyeler, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e Bahçesaray Valisi İlmi Ümerov’un görevde kalması talebiyle yazı gönderdi. 
22 Martta yapılan Bahçesaray Valiliği toplantısında Ümerov’un görevde kalması talebiyle Ukrayna Cumhurbaşkanına gönderilen yazıyı Bölgeler Partisi üyesi Bahçesaray Belediye Başkanı Aleksandr Taryannik başta olmak üzere Bahçesaray bölgesinde bulunan belediyelerin başkanları tarafından imzalandığı kaydedildi.
Ukrayna’da cumhurbaşkanının değişmesiyle Ukrayna’nın bir çok bölgesinde valiler değiştirildi. Kırım Parlamentosu (Verhovna Rada) Başkanı Vladimir Konstantinov, Kırım’da tüm valilerin değişeceğini bildirmişti. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, Kırım Parlamentosu Kurultay- Ruh grubu başkanı Remzi İlyasov, KTMM’nin Yanukoviç’ten Kırım’da 3 Kırım Tatar valiyi atamasanı istediğini kaydetti. 
Geçtiğimiz günlerde Bahçesaray’da bazı esnaf ve iş adamlarının İlmi Ümerov’u Ukrayna Cumhurbaşkanı’na şikayet ettiği yönünde duyumlar yayıldı. Bu duyumlara göre Ümerov, yetkiyi aştığı, girişimcilere baskı yaptığından dolayı şikayet edildi. Ümerov, 22 Marttaki toplantıda bu bilgileri yorumlarken girişimcilerle görüştüğünü, ancak onların böyle bir yazı yazmadıklarını ve hiçbir yere göndermediklerini söylediklerini belirtti. Ümerov, “Biz bu girişimcilerle görüştük ve onların bu yazıyla hiçbir alakalarının olmadığını tespit ettik. Kriz zamanında ekonomik gelişimin olduğu koşullarda böyle bir şikayet olmaz.” dedi.
Şu anda Kırım’da İlmi Ümerov’un yanısıra İslam Terek (Kirovskoye) bölgesinde bir başka Kırım Tatar valisi,  Osman Kadırov görev yapıyor.
Eldar Veliullayev - Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.