SON DAKİKA
Hava Durumu

Baltık göklerinde Rus provokasyonu

Baltık Denizi'nde uluslararası sularda Rus jeti, Amerikan keşif uçağını taciz etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Baltık göklerinde Rus provokasyonu

ABD Savunma Bakanlığı, Baltık Denizi'nde uluslararası sularda gerçekleşen olayda bir Rus jetinin, bölgede bulunan Amerikan keşif uçağını taciz ettiğini bildirdi.

Pentagon sözcülerinden Laura Seal tarafından Anadolu Ajansı'na gönderilen yazılı açıklamada, "29 Nisan'da Baltık Denizi'nde uluslararası sularda rutin rotasında seyreden bir Amerikan RC-135 uçağı, bir Rus SU-27 savaş uçağı tarafından güvenlik ve profesyonellik kurallarına uymayan bir şekilde taciz edildi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Rus jetinin, Amerikan uçağına 7,5 metre kadar yaklaştığı kaydedildi.

Seal, açıklamasında Rus savaş uçaklarının bölgede sebep olduğu olayların son dönemde hayli arttığını ve bu durumdan endişe duyduklarını dile getirdi. Sözcü, herhangi bir Amerikan savaş uçağının Baltık'ta Rus hava sahasına girmediğini ve tüm operasyonlarını uluslararası hava sahasında gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Açıklamasının sonunda Seal, "En önemlisi, tek bir pilotun bu tür güvenlik ve profesyonellik kurallarına uymayan bir eyleminin, ülkeler arasında gereksiz bir şekilde tansiyonu yükseltme potansiyeli taşımasıdır" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Rusya'nın Baltık Denizi'ne yönelik askeri faaliyetlerinin arttığı biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.