SON DAKİKA
Hava Durumu

Baltık ülkeleri taburu NATO'nun öncü gücüne dahil olacak

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2014 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Baltık ülkeleri taburu NATO'nun öncü gücüne dahil olacak

Litvanya, Letonya ve Estonya Baş komutanları, 2016 yılında NATO'nun öncü gücüne yaklaşık bin kişiden oluşan ortak taburu göndermeye karar verdi.

Resmi adı “Çok Yüksek Hazırlık Ortak Görev Gücü” olan 'öncü güç', Rusya’nın Ukrayna’daki politikaları nedeniyle oluşturulmasına karar verilen ancak gelinen aşamada nereden gelirse gelsin her türlü tehdide karşı caydırıcı rol oynamak ve tehdit algısının yükseldiği üye ülkeleri rahatlatmak amacıyla tasarlandı.

Kara unsurlarından oluşacak ve gerekmesi halinde deniz ve hava unsurlarıyla desteklenecek olan öncü güç, kolay hareket eden, etkili vuruş gücüne sahip ve düzenli birliklerin yanı sıra özel birimlerden oluşan yapıya sahip olacak.

Litvanya Savunma Bakanlığı, Litvanya, Letonya ve Estonya Silahlı Kuvvetleri Başkomutanlarının Letonya'daki Adacı poligonunda bir araya gelip ortak askeri taburu NATO'nun öncü gücüne gönderme kararını aldığını bildirdi.

Baltık ülkelerinin Silahlı Kuvvetleri Başkomutanlarının toplantısı yılda iki kere yapılıyor. Gelecek sene düzenlenecek görüşmelerin Litvanya'da yapılması planlanıyor.

Baltık ülkeleri ayrıca NATO'nun Afganistan'da düzenlediği Resolute Support misyonunda da görev yapmayı planlıyor. 2015 yılında Afgan kolluk kuvvetlerini eğitmek için Litvanya 100, Letonya 30 ve Estonya 25 asker gönderecek.

 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.