SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Mogilyov: ''Gritsenko’nun kaderini mahkeme belirleyecek''

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2011 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2011 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Başbakan Mogilyov: ''Gritsenko’nun kaderini mahkeme belirleyecek''
AKMESCİT/SİMFEROPİL (QHA) – Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, şu anda tutuklu bulunan Kırım’ın eski Parlamento Başkanı Anatoliy Gritsenko’nun durumunu ve 15 Nisanda Kırım Emniyet Müdürü olarak atanan Sergey Reznikov’un çalışmalarını değerlendirdi.
Mogilyov, 9 Kasımda düzenlediği brifingte “Bildiğiniz gibi Gritsenko’nun davası mahkemede görüşülüyor. Bu dava ile ilgili mahkeme karar alacak. Ben mahkemeyi etkileyemem. Sergey Reznikov’un çalışmalarına gelince, ben Ukrayna İçişleri Bakanı görevini yaparken onunla ilgili herhangi bir şikayetim yoktu. Şu anda Reznikov’un çalışmalarından şikayet edemem. Onun gelecekteki çalışmaları yeni Ukrayna İçişleri Bakanına bağlı olacak. Ben Kırım Başbakanı olarak, yaptığı çalışmaların hesabını sorabilirim, onun faaliyetine yön verebilirim, ancak kendisiyle ilgili karar alamam” dedi.
Kırım Parlamentosunun eski başkanı Anatoliy Gritsenko, Lenino (Yadikuyu) Valisi olduğu dönemde Azovskiy sovhozuna ait 4,8 bin hektarlık arsayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla hakkında açılan dava kapsamında mahkemenin 27 Ocakta aldığı kararla 2 ay süreyle tutuklanmıştı. Gritsenko’nun tutuklama süresi devamlı uzatılıyor ve halen tutuklu kalmaya devam ediyor.
Ayder Acımambetov - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.