SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Rusya açıklaması

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Rusya ile kısıtlamaların kaldırılması kararına ilişkin, "Neredeyse bütün sorunları çözdük, doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Rusya açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Antalya'nın Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen Uluslararası Medya Forumu'nda, Türkiye ve küresel ekonomiye yönelik İngilizce bir sunum yaptı, ardından yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Rusya'dan gelen bir gazetecinin, "Dün Rus meslektaşınızla ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzaladınız. Bu sizi tatmin etti mi?" sorusu üzerine Şimşek, gerçek dünyada "ödünleşmede" bulunulduğunu ve her iki tarafa da faydalı bir anlaşmaya ulaşmaya çalışıldığına değindi.



Şimşek, "Bence dün imzaladığımız ortak beyan, Türkiye'nin ve Rusya'nın çıkarına. Neredeyse bütün sorunları çözdük, doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Neredeyse Kasım 2015 öncesi dönemine dönmüş durumdayız. Bu iyi bir haber. Rusya çok önemli bir komşu, çok önemli bir ticaret ortağı ve biz bunun devam etmesini, gelişmesini istiyoruz. Yani domates gibi şeylere falan takılıp kalmak istemiyoruz. Domatesten daha fazla şey demek ilişki. Evet tatmin oldum bu yapılan anlaşmadan." diye konuştu.



Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) 25’inci kuruluş yıldönümü zirvesi için İstanbul’a gelen Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ve Başbakan Binali Yıldırım 22 Mayıs günü önce baş başa görüşme yaptılar. Ardından heyetlerarası görüşmeler gerçekleşti. Bu toplantıların sonrasında ise Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç arasında Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzalandı.



 156068



Rusya Başbakanı Medvedev de, Türkiye’den domates alımına yönelik yasağı ‘şimdilik koruyacaklarını’ söyledi. Diğer taraftan Türkiye’den bir dizi ürünün alımına yönelik yasakları ve Türk vatandaşlarının Rusya’da çalışmalarına yönelik kısıtlamaları kaldıracaklarını belirten Medvedev, Türkiye’nin de ‘aynı biçimde davranmasını’ beklediklerini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.