SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkonsolos Sağman Kırım Parlamentosunu ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2013 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2013 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Başkonsolos Sağman Kırım Parlamentosunu ziyaret etti

Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Nur Sağman 17 Eylül tarihinde Kırım Parlamentosu milletvekilleriyle görüştü.

Görüşmeye Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov, Kırım Parlamentosu 1. Başkan Yardımcısı Sergey Doniç, Kırım Parlamentosu Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Daimi Komisyonu Başkanı Enver Abduraimov ve Kırım Parlamentosu Sanatoryum ve Tatil Kompleksi, Turizm ve Girişimcilik Daimi Komisyonu Başkanı Aleksey Çernyak katıldı.

Parlament Başkanı Vladimir Konstantinov, onur konuğunu selamlayarak çiçek hediye etti. Konstantinov, Nur Sağman’ı 15 Ağustos 2013 tarihinde göreve başladığı Türkiye’nin Odesa Başkonsolosluğuna tayini dolayısıyla kutladı.

Konstantinov, “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Türkiye arasında oluşan dostça ilişkilerin sizin yardımınızla daha dinamik olarak gelişeceğine ve karşılıklı yarara dayanan işbirliği için perspektifler yaratacağına ümit ediyorum” dedi.

Konstantinov, Kırım Parlamentosu Başkanı olarak Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve diğerleri olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin yetkilileriyle birçok kez görüştüğünü kaydetti.

Konstantinov, “Bizi birçok kez ziyaret eden eski Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani iyi ilişkiler kurduk. Bu, bizim işbirliğimiz sistematik hale geldiğini ve ilişkilerimizin iyi bir geleceğe sahip olduğunu kanıtlıyor” dedi.

Basına kapalı şekilde yapılan görüşmenin ardından Nur Sağman basına açıklama yapmadı.

Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Nur Sağman 16 Eylülde Bahçesaray yerel yönetimi ve 17 Eylülde Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov ile görüştü. Nur Sağman, Kırım’ı ilk kez ziyaret ediyor.

Susana Üseynova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.