SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayram turnuvasının genel şampiyonu İlimdar Saidov oldu

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2012 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2012 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bayram turnuvasının genel şampiyonu İlimdar Saidov oldu
Akmescit’te Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılan Kırım Özerk Cumhuriyeti Kuşak Güreşi Turnuvasında İlimdar Saidov büyük ödül olan koçun sahibi oldu. 

Turnuvayı Ukrayna Alraid Vakfı ve Kırım Kuşak Güreşi Federasyonu organize etti.

Turnuvanın seyircileri arasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) 1. Başkan Yardımcısı Refat Çubarov, Kırım Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Beden Eğitimi Bölümü Başkanı Vitaliy Romanov, Alraid Vakfı Kırım Şube Başkanı Ali Muhammed Taha, KTMM Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Ali Hamzin yer aldı.

KTMM’nin verdiği bilgiye göre Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, 21 Ağustosta yapılan turnuvanın açılış töreninde “Sayın sporcular, misafirler, Kırım’da Ramazan Bayramında Kırım Özerk Cumhuriyeti Kuşak Güreşi Turnuvasının yapılması gelenek halini aldı. Biz, Ukrayna Alraid Vakfı’nın başlattığı bu güzel geleneğe artık alıştık. Gelecekte bu turnuvaların daha büyük olacağını düşünüyorum. Kırım Tatar Milli Meclisi, Dünya Kırım tatar Kongresi adına turnuvanın tüm katılımcılarını tebrik etmek, Kırım Kuşak Güreşi Turnuvasının organizatörü Alraid Vakfı’na bu iyi ve çok gerekli turnuva için teşekkür etmek istiyorum. Siz hepiniz tabii ki galibiyete kenetlendiniz, ama siz bizler gibi, turnuvada göstereceğiniz performansa bakmaksızın bizim Kırım’ın geleceği için çalıştığımız için hepimizin zafer kazandığımızı biliyorsunuz.” dedi.

Kırım Spor Bakanlığı Beden Eğitimi Bölümü Başkanı Vitaliy Romanov, Alraid Vakfı Kırım Şube Başkanı Muhammed Taha’ya turnuva dolayısıyla hatıra kupasını verdi. Romanov, tüm Müslümanları Ramazan Bayramı dolayısıyla tebrik etti.

Turnuvayı gençler dalında 44 kiloda Mustafa İbraimov, 50 kiloda Rüstem Miroşnikov, 57 kiloda Ernest Çakır, 65 kiloda Memet Asanov, 72 kiloda İzzet Kadırov, 80 kiloda Sabri Tohtarov kazandı. Büyüklerde 60 kiloda Edem Şahmatov, 70 kiloda Ümer Bilâlov, 80 kloda Asan Asanov, 90 kiloda Aleksey Avdeyev ve 100 kiloda Asan Settar şampiyon oldu. Şampiyonlara madalya, takdir belgesi ve para ödülü verildi. Turnuvanın genel şampiyonu ise İlimdar Saidov oldu. Saidov, turnuvanın en büyük ödülü olan koçu kazandı.

Osman Bayramaliyev  
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.