SON DAKİKA
Hava Durumu

"Ben Rusya adına dövüşmek istemedim..."

Kırım'ın işgal edilmesinin ardından Türkiye'ye gelen Kırım Tatar boksör Batuhan Gözgeç, "Hedefim önce şampiyon olmak. Kırım ya da Türkiye fark etmez, Müslüman ülkeleriz, kardeşiz. Asıl amaç, Müslüman bayrağını dalgalandırmak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Ben Rusya adına dövüşmek istemedim..."

Geçen ay Samsun'da yapılan Boks Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'nde bronz madalya kazanarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan genç Kırım Tatar boksör Batuhan Gözgeç, şampiyonluğu hedeflediğini söyledi.

Milli takımın Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirdiği kampı tamamlayan, olimpiyatlarda Türkiye adına mücadele edeceğini vurgulayan Gözgeç, kırmızı-beyazlı formayı gururla taşıyacağını ifade etti.

Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Rusya adına ringe çıkmamak için ailesini bırakarak Türkiye'ye geldiğini söyleyerek: "Maddi imkansızlıklar nedeniyle geç başladığım boksta Rio Olimpiyat Oyunları'na katılıyor olmam ve Türkiye adına ringe çıkacak olmam mutluluk verici. Boksa ilk başladığımdan beri hedefim, olimpiyat şampiyonu olmaktı. Kırım'da başlamıştım boksa. Savaş oldu ve Kırım Rusya'ya geçince ben Rusya adına dövüşmek istemedim. Türkiye'den teklif geldi Müslüman kardeşlerimizden ve geldim. Burayı çok sevdim. Müslüman kardeşlerimizle burada kaldım. Hedefim önce şampiyon olmak. Kırım ya da Türkiye fark etmez, Müslüman ülkeleriz, kardeşiz. Asıl amaç, Müslüman bayrağını dalgalandırmak." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.