SON DAKİKA
Hava Durumu

Berkut mensuplarına karşı 3 dava açıldı

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2013 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2013 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Berkut mensuplarına karşı 3 dava açıldı

Kiev’de eylemcilere ve gazetecilere karşı aşırı güç kullanan Berkut görevlilerine karşı 3 dava açıldı.

Ukrayna Başsavcı Yardımcısı Yuriy Udartsov, Parlamento İnsan Hakları Komitesi toplantısında, “Berkut mensuplarına karşı 3 dava açıldı. Soyadlarını açıklamayacağız, çünkü soruşturma gizli. Bir davayı Kiev Baş Soruşturma Müdürlüğü inceliyor… Berkut mensupları sorgulanıyor” dedi.

Ukrayna Başsavcılığının objektif soruşturma yapacağını garanti ettiğini kaydeden Yuriy Udartsov, “Hem sıradan vatandaşların hem de emniyet yetkililerinin dilekçelerini objektif şekilde inceleyeceğiz. Bizler için herkes eşit” dedi.

Ukrayna’nın Kamu Denetçisi (ombudsman) Valeriya Lutkovskaya, Bankalar Sokağı ve Lenin anıtında meydana gelen olaylarda kurbanların Berkut tarafından dövüldüğüne ilişkin dilekçe hazırladığını kaydederek, “Elimde olan bilgilere göre şimdiye kadar 2 dava açıldı, birisi gazetecinin dövülmesi, ikincisi 30 Kasım tarihinde vatandaşların dövülmesine ilişkindir” dedi.

Valeriya Lutkovskaya, ombudsman kurumunun, kurbanların dilekçelerine dayanarak Berkut görevlileri hakkında yetkilerini kötüye kullandığına ilişkin dava açılmasını Ukrayna Başsavcılığı’ndan talep edeceğini kaydetti.

Lutkovskaya, “9’u Bankalar Sokağındaki, 1’i Lenin anıtı olaylarından dolayı toplam olarak 10 kişi gözaltına alındı… Her biri Berkut saldırısı sonucunda maruz kaldığı cismani zarara ilişkin dilekçe yazdı. Bu nedenle Başsavcılık ilgili dilekçeleri cevap vermesi ve cismani zararların ağırlık seviyesini tespit etmesi gerekiyor ve bu verilere dayanarak Berkut görevlilerine karşı dava açılmasına ilişkin karar alması gerekiyor. Ben bu süreci kontrol edeceğim” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.