SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz Saray'da şok istifa

ABD'de, Beyaz Saray İletişim Direktörü Mike Dubke'nin görevinden istifa ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Beyaz Saray'da şok istifa

ABD'de, Beyaz Saray İletişim Direktörü Mike Dubke'nin görevinden istifa ettiği bildirildi. Dubke'nin, ABD Başkanı Donald Trump tarafından işe alınmasından sadece 3 ay sonra görevi bıraktığı ifade edildi. Deneyimli Cumhuriyetçi stratejist Dubke, Mart ayında Beyaz Saray'ın medya stratejisini yenileme göreviyle işe alınmıştı.



156038



Yeniden görevlendirme sürecinde Dubke'nin pozisyonunda, geçici bir süre için Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sean Spicer'ın bulunacağı açıklandı. Söz konusu istifanın ardından Beyaz Saray'ın iletişim ekibinde tam manasıyla bir dağınıklığın hakim olduğu değerlendiriliyor. Beyaz Saray Danışmanı Kellyanne Conway yaptığı açıklamada, Dubke'nin daha önce istifa dilekçesini sunduğunu fakat Başkan Trump yurtdışı seyahatinden dönene dek göreve devam etmesi yönünde anlaştıklarını kaydetti. 



Daha önce Cumhuriyetçi Parti'nin kampanyalarını yürüten büyük bir şirketin ortağı olan Dubke, Trump'ın seçim kampanyasının bir parçası olmamıştı. Bu nedenle Trump'a sadık bir kişi olarak değerlendirilmiyor. Öte yandan Beyaz Saray, Dubke'nin yerine kimin getirileceği konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.