SON DAKİKA
Hava Durumu

Binden fazla Kırım ve Donbas mültecileri oylarını Lviv'de kullanıyor

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2014 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2014 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Binden fazla Kırım ve Donbas mültecileri oylarını Lviv'de kullanıyor

Ukrayna’da düzenlenen Parlamento seçimlerinde oy kullanmak için binden fazla Kırım ve Donbaslı mülteci Lviv bölgesinde kayıt oldu.

Lviv bölgesinde toplam 6500 mülteci kayıtlı.

Donetsk’ten gelen mülteci Tatyana Durneva, oyunu Lviv’de kullanmak için hiçbir sorun ile karşılaşmadığını bildirdi. Lviv bölgesinde oyunu kullanmak için çok az mültecinin kaydolduğundan şaşırdığını anlatan Durneva, birçoğunun evlerine geri dönebildiğini tahmin etti.

Durneva, “Nihayet oyumu kullanabildim. Cumhurbaşkanı seçimlerinde oyumu kullanamadım, çünkü teröristler öyle bir imkan vermediler. Bu sene ilk kez sandık başına emin bir şekilde gittim ve kime oy vereceğimi iyi biliyordum. Ülkede değişikliklerin olacağına inanıyorum. Umarım yeni Parlamentomuz olacak. Parlamentoda kendi çıkarları değil çocuklarımın geleceği için çalışan insanların olacağını ümit ediyorum” dedi.

Yakınlarının Lugansk ve Donetsk’in Ukrayna ordusunun kontrol ettiği bölgelerinde oy kullandığını, Rusya yanlısı teröristlerin işgal ettiği bölgelerde ise insanların seçim hakkından maruz kaldığını kaydeden Durneva, Donbas’taki insanların artık yorulduğunu ve silahlı çatışma şartlarında yaşamak istemediğini belirtti.

26 Ekim Pazar günü Ukrayna’da Parlamento seçimleri düzenleniyor.

Kiev saatine göre saat 8.00’da başlayan oy kullanma süreci 20.00’e kadar devam edecek. Kırım ilhakı ve Donbas’ta Rusya yanlısı teröristlerin silahlı çatışmalarından dolayı Ukrayna’nın bazı bölgelerinde insanlar oylarını kullanamayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.