SON DAKİKA
Hava Durumu

Birçok ülke Rusya’nın Olimpiyatlardan men edilmesini istiyor

17 ülke Rusya milli takımının 2018 Kış Olimpiyat Oyunlarından men edilmesini talep ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birçok ülke Rusya’nın Olimpiyatlardan men edilmesini istiyor

 Aralarında İngiltere, ABD ve Kanada'nın da yer aldığı 17 ülke Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ni Rusya'yı 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men etmeye çağırdu.



Dopingle Mücadele Ajansların imzaladığı beyannamede Rus sporcuların Güney Kore’nin Pyeongchang şehrinde yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları’na katılmasının olimpiyatların geleceğini tehlikeye soktuğu belirtildi.



Daha önce de Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Başkanı  Kreyg Ridi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) olabildiğince kısa sürede Rusya’nın, Güney Kore’nin Pyeongchang şehrinde yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları’ndan men edilme kararı alma çağrısında bulunmuştu.



Bilindiği gibi Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), Rusya’da doping kullanımına ilişkin hazırladığı raporda binden fazla Rus sporcunun dolaylı veya dolaysız olarak doping kullanımı ve numunelerin gizlenmesine ilişkin manipülasyonlara dahil olduğunu bildirmişti.



156977



WADA’nın tüm çağrılarına rağmen, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için tüm Rus sporculara men cezasını uygulamayacağını açıklamıştı.



IOC İcra Kurulu, Rus atletlerin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmeleri için Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) kriterlerine uygun olduklarını ispatlamaları, bağlı oldukları spor branşındaki uluslararası federasyonun kontrolünden geçip onayını almaları ve daha önce doping cezası almamış olmaları şartının getirildiğini bildirmişti.



IOC, Rusya'nın ulusal doping testlerinin dikkate alınmayacağını duyurmuştu. Öte yandan WADA da, IOC’nin aldığı kararla ilgili hayal kırıklığı yaşadığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.