SON DAKİKA
Hava Durumu

BİRİNCİ DEVLET KANALI’NIN YANUKOVİÇ’İN DEMECİNE RESMİ YANITI

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2006 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2006 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BİRİNCİ DEVLET KANALI’NIN YANUKOVİÇ’İN DEMECİNE RESMİ YANITI
Birinci Devlet Kanalının basın servisi, Viktor Yanukoviç’in basın servisinin yayınladığı demecine verdiği resmi yanıtı.
Yanıtının tam metni (Ukrayanca’dan çeviri)
Birinci Devlet Kanalı resmi olarak bilgi veriyor:
Viktor Yanukoviç’e canlı olarak konuşma yapma olanağından mahrum bırakılması durumu ile bağlı olarak Bölgeler Partisi basın servisinin yayınladığı bilgi çarpıtılmış ve yanlıştır.
Ukrayna Anayasasının 10. Yıldönümü Gününde, “Toçka Zoru” (Bakış Açısı) program editörü, Bölgeler Partisi liderini davet etti. Sohbet konusu mecidiyeköy escort olarak Ukrayna Verkhovna Rada’daki durum olarak önerildi.
Ancak “Novını” (Haberler) editörünün Ukrayna Anayasasının Günü münasebeti ile yayın ağındaki değişmeler zamanda bildirilmediğinden dolayı, “Toçka zoru” programı 29 Haziran’a aktarıldı.
“Merkezi ve Yerel Yönetim Organların Faaliyetlerin Tenviri Hakkındaki” Ukrayna Kanunun 10 ve 14 maddeleri ve Ukrayna Birinci Devlet Kanalı Tüzüğü uyarınca akşam saatinde Ukrayna Cumhurbaşkanı konuşması yayınlandı.
Yukarıda verilen bilgi ile bağlantılı olarak “Novını” (Haberler) Dairesi Başkanı İvanesko Denis, şahsen Yanukoviç’in basın sekreteri Anna German’ı arayarak bunun hakkında bilgi verdi, özür diledi ve 29 Haziran canlı yayına davet etti.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Sekreterliği yada başka yönetim organlarının müdahalesi olmadığını, tüm kararların Birinci Devlet Kanalı yönetimi tarafından, Ukrayna mevzuatı ve Birinci Devlet Kanalı Tüzüğü çerçevesinde alındığını özellikle ilan ediyoruz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.