SON DAKİKA
Hava Durumu

Birkaç basın mensubunun daha evinde arama yapıldı

Bugün, 19 Nisan tarihinde Rus işgali altında bulunan üç basın mensubunun evinde arama yapıldığı, aramalardan sonra gazetecilerin sorguya götürüldüğü bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birkaç basın mensubunun daha evinde arama yapıldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da medyaya yapılan baskılar devam ediyor.

Bugün, 19 Nisan  günü, "Azatlık Radyosu" ajansının "Кırım. Hakikat" projesi çalışanı gazeteci Nikolay Semena'nın evinde arama yapıldığının öğrenilmesinin ardından  basın çalışanları Lenyara Abibullayeva ve Ruslana Lyumanova'nın evinde de aramalar yapıldığı  bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Emil Kurbedinov, yapılan aramalardan sonra basın mensuplarının Rusya Federal Güvenlik Servisi Merkezine sorguya götürüldüğünü bildirdi.

Kurbedinov, ''Aramalar üç Kırımlı muhabirin evinde düzenlendi, onları FSB’ye götürüyorlar. Basın görevlileri: Lenyara Abibullayeva, Ruslana Lyumanova ve Nikolay Semena. Sanırım Nikolay Semena’ya karşı suçlamalar yapılacak''diye belirtti.  

Kremlin tarafından atanan 'Kırım Savcısı' Natalya Poklonskaya, Rusya'nın TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu'nun toprak bütünlüğünü ihlal etme çağrıları dolayısıyla «Кırım. Hakikat»  muhabirine karşı dava açıldığını belirtti.

Poklonskaya, "Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 280.1 maddesi 2. fıkrası uyarınca  dava açıldı. İlgili muhabir tarafından Rusya Federasyonu'nun toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik açıklamalar içeren makale hazırlanıp yayınlandı.. Böyle bir şey yapmaya basın mensupları dahil kimsenin hakkı yok" dedi. Ancak sözde savcı hakkında dava açılan gazetecinin ismini açıklamadı. Aynı zamanda diğer Kırımlı bir muhabir Oleg Kryuçkov, Poklonskaya’nın adını vermediği muhabirin adının Nikolay Semena olduğunu açıkladı.

Şu an emekli olan Nikolay Semena, daha önce Ukrayna'nın ‘Den’ (Gün) ve ‘Zerkalo Nedeli’ ( Haftanın aynası) yayın kuruluşları için çalışıyordu ve Moskova ‘İzvestiya’ yayın kuruluşunun muhabiri idi.  

Ayrıca,  Lenyara Abibullayeva’nın Kırım'da bir dizi yayın kuruluşunda foto muhabirliği yaptığı , Ruslana Lyumanova’nın da Kırımlı bir muhabir olduğu belirtiliyor.

 "Кırım. Hakikat" haber ajansı olaylarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.