SON DAKİKA
Hava Durumu

Biyometrik pasaport sahipleri Avrupa’ya vizesiz gidecek

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biyometrik pasaport sahipleri Avrupa’ya vizesiz gidecek

2015 yılından itibaren biyometrik pasaport uygulaması başlatan Ukrayna, Schengen vizesi isteyen ülkeler ile vizesiz giriş hakkında görüşmeler yapabilecek.

112 Ukrayna televizyon kanalına konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yevgeniy Perebiynis, “Şimdi her şey bize bağlı. Biz sorumluluğumuzu yerine getirip 1 Ocak’tan itibaren biyometrik pasaportların verilişini başlamalıyız” dedi.

Ukrayna’nın bunu mutlaka başarabileceğini söyleyen Perebiynis, 2015 yılında biyometrik pasaportu olan Ukrayna vatandaşları için Schengen ülkelerine vizesiz giriş hakkında görüşmelere başlayabileceğini anlattı.

Nisan ayının sonunda Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, “Biyometrik pasaportu olan Ukrayna vatandaşları Avrupa Birliği’ne vizesiz girebilir” diye konuştu.

17 Eylül tarihinde Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna’da vatandaşların milli biyometrik denetim ve belirleme sisteminin oluşturulması kararını aldı. Başbakan Arseniy Yatsenyuk, biyometrik pasaport verecek 600 terminal için hükümetin 150 milyon grivna ayıracağını açıkladı. ‘Ukrayna’ basımevinde, biyometrik pasaportların üretimine hazır olduklarını belirttiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.