SON DAKİKA
Hava Durumu

BM Genel Sekreteri Yardımcısı Şimonoviç, Ukrayna'da

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı İvan Şimonoviç, çalışma ziyareti amacı ile 28 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Ukrayna’da bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM Genel Sekreteri Yardımcısı Şimonoviç, Ukrayna'da

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin İnsan Haklarından Sorumlu Yardımcısı İvan Şimonoviç, 28 Mayıs tarihinde çalışma ziyareti amacı ile Ukrayna’ya geldi. Şimonoviç, 4 Haziran tarihine kadar Ukrayna’da bulunacak.
 
Ukrayna’ya ziyaretinin ilk gününde, 28 Mayıs tarihinde İvan Şimonoviç, Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Başkanı Grigoriy Nemırya ile bir araya geldi.
 
Ukrayna’nın Batkivşçina (Atavatan) Partisi’nin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, “Batkivşçina Partisi’nin Başkan Yardımcısı, Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Başkan Grigoriy Nemırya, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin İnsan Haklarından Sorumlu Yardımcısı İvan Şimonoviç ile görüştü” denildi.
 
Grigoriy Nemırya ve İvan Şimonoviç’in Donbas’ta insan haklarının sağlanması ile ilgili durumu ele aldığı belirtilen açıklamada, “Görüşme sonuçlarına göre, Ukrayna milletvekillerinin yer alacağı, Ukraynalı sığınmacılar ve Ukrayna’nın terörle mücadele operasyonunun yürütüldüğü bölgede ikamet eden Ukrayna vatandaşlarının haklarının sağlanması ile ilgilenecek gözetim grubunun kurulması kararına varıldı” diye bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.