SON DAKİKA
Hava Durumu

Boeing kazası ile ilgili bilgi verene 47 milyon dolar

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Boeing kazası ile ilgili bilgi verene 47 milyon dolar

Alman Wifka detektif bürosu, Ukrayna’da Temmuz ayında Malezya Havayollarına ait, Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili bilgi verene para ödülünü 47 milyon dolara kadar arttırdı.

Lenta.ru sitesinde yer alan habere göre, özel detektif Josef Resh, “Uçak kazasından sorumlu olanların suçunu ıspatlayan kanıtlar için 30 milyon dolar ödül verilecek. Daha 17 Milyon dolar ise bazı ülkelerin araştırma sonuçlarını gizlediğine veya engellediğine dair bilgi için verilecek” dedi.

Para ödülü olarak belirlenen 17 milyonun, Boeing uçağının sefer numarası olan MH17’den yola çıkarak belirlendiğini kaydetti.

Detektif bürosuna binlerce mektup, yüzlerce telefon ve onlarca resmi yazışmanın geldiğini anlatan Josef Resh, “İlk başta ilgimizi yaklaşık 10 kaynak çekti. Şimdiki aşamada ise sadece 5 kaldı. Günümüzde bilgi verenler ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Biz, ikinci Edward Snowden’i arıyoruz” diye konuştu.

Söz konusu inceleme için kimin para ödediği açıklanmadı.

Alman Wifka detektif bürosu, genelde ekonomik suçlarla ilgileniyor.

17 Temmuz tarihinde Amsterdam - Kuala Lumpur seferini yapmakta olan Malezya Havayollarına ait MH 17 sefer sayılı Boeing B777-200ER tipi yolcu uçağı Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde Rusya sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafede düşürüldü. Uçakta olan 15'i mürettebat, 298 kişi hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.