SON DAKİKA
Hava Durumu

Bogoslovskaya: "Ukrayna’yı bölme senaryosu başladı"

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2013 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2013 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bogoslovskaya: "Ukrayna’yı bölme senaryosu başladı"

AB yanlılarının çevik kuvvet tarafından acımasızca dağıtılmasının ardından Bölgeler Partisinden istifa eden Milletvekili İnna Bogoslovskaya, Ukrayna’yı bölme senaryosunun başlatıldığını söyledi.

İnna Bogoslovskaya, yaptığı açıklamada “Egemen ve üniter Ukrayna devletini birkaç parçaya bölme senaryosunun uygulanmaya başladığından kimsenin şüphesi olmasın.”

“Kendi egemenliği için kaygı duyan (Cumhurbaşkanı Viktor) Yanukoviç bunu anlıyor mu bilmiyorum, ama bu plan Putin’in Ukrayna’daki muhafızları tarafından Yanukoviç’in levhası altında uygulanmaya başladı” diye kaydetti.

Bogoslovskaya, Ukrayna’nın güneyi ve doğusundaki vatandaşları harekete geçirme çağrısı yaparak, “Bu nedenle bugün esas görevimiz, Putin’in Rusyası’na hizmet etmek istemeyen tüm güneydoğu halkını harekete geçirmektir.”

“Merkez ve batı (Ukrayna) nasıl olsa korkularını yenerek kendilerini ve ülkelerini kitlesel olarak savunacaktır. Ülkenin güneydoğusunda gençlerin çoğunun Avrupa değerlerini istediğinden eminim, bu nedenle veliler çocuklarını desteklemeli” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.