SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan'da eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Çavuşev gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2011 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2011 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan'da eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Çavuşev gözaltına alındı
SOFYA (A.A) - Bulgaristan'ın eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Fehim Çavuşev, Bulgaristan'da çalınan Türk plakalı bir otomobilin sahibine iadesi için istenilen haraç ödemesine arabuluculuk yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, otomobili çalınan Türk, polisi arayıp, piyasa değeri 100 bin avroyu aşkın olan otosunu geri almak üzere Bulgar mafyası ile pazarlığa zorlandığını bildirdi. Adı açıklanmayan Türk, sigortalı olmayan aracını geri almak için ödemek zorunda kalacağı haraç parasının miktarı konusunda eski Bakan Fehim Çavuşev ile temasa geçilerek, kendisinden 25 bin avro haraç talep edildiğini savundu.
     Polis, aracını geri almak üzere ancak 23 bin avro toplayabilen Türk'ün, haraç parasını teslim ettiği İvaylo G'ye (37) suçüstü yaparak gözaltına aldı.
     İvaylo G'nin gözaltına alınması üzerine karakola gelip, 'sorunu çözmeye' çalışan eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Çavuşev de gözaltına alındı.
     İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, Focus haber ajansına yaptığı açıklamada, ''Başkent Sofya'da bir otelin önünden çalınan lüks aracın sahibine iadesi için 25 bin avro haraç alma pazarlığını yapmaktan gözaltına alınan Çavuşev'in karıştığı olaydan dolayı şoke olduğunu'' söyledi.
     Tzvetanov, ''Hayatımda çok şey gördüm, ancak daha önce Spor ve Gençlik Bakan Yardımcılığını yapmış, eski bir Dışişleri Bakan Yardımcısının böylesi bir olaya bulaşmış olabileceğine inanamadım'' dedi.
    
     -KOMÜNİST POLİS AJANI ÇAVUŞEV -
    
     Fehim Çavuşev, 2005 - 2008 yılları arasında üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu, hükümet koalisyonu olan Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni (DPS - HÖH) temsilen dışişleri bakan yardımcılığı yaptı. Parlamento kararı ile kurulan özel devlet komisyonu ise Çavuşev'in, ülkede 1989 yılına dek iktidarda olan komünist rejiminin lehine 'Biser' kod adıyla siyasi polis ajanlığı yaparak, Bulgaristan Türklerinin Türkiye'ye göç etme niyetleri konusunda paralı ajanlık yaptığını bildirmişti. Çavuşev, ajanlık geçmişinin yanı sıra kaçak olarak çifte vatandaşlık kimliği kullandığının ortaya çıkması üzerine bakan yardımcılığı görevinden alınmıştı.
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.