SON DAKİKA
Hava Durumu

Cameron: İngiltere, Rusya ile soğuk savaş istemiyor

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cameron: İngiltere, Rusya ile soğuk savaş istemiyor

İngiltere Başbakanı David Cameron, kimsenin Rusya’ya baskı uygulamak istemediğini fakat Rusya Federasyonu'nun davranışlarının bunu yapmaya zorladığını belirtti.

Londra Belediye Başkanının düzenlediği yemek töreninde konuşan Cameron, “Ukrayna’da Rusya’nın yasadışı hareketler, egemen devleti istikrarsızlaştırıyor ve onun toprak bütünlüğünü bozuyor. Bu hareketler uluslararası kurallara aykırı. Onlar, Ukrayna halkının kendi geleceğini belirleme konusunda demokratik çabalarını hor görüyor. Bu hafta sonu yine ateş açıldı ve Rusya’dan Ukrayna’nın güneydoğu bölgelerine ağır silahların getirildiğine dair raporlar alındı. Meydana gelen durumun askeri yol ile çözüleceğine inanmıyorum. Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar etkisini gösteriyor” dedi.

Rusya'nın hareketlerinin tüm Avrupa için büyük tehlike oluşturduğunu anlatan Cameron, “Avrupa ülkelerinin, küçük ülkelere yapılan saldırılara gözleri kapanınca nelerin olduğunu hatırlatmaya gerek yok” diye konuştu.

“Bazıları, bu olayın bizi ilgilendirmediğini düşünüyor. Bazıları ise bizim bir şey yapamadığımızı çünkü itibarımızın olmadığını düşünüyor. Bence bu iki yaklaşım yanlış” diyen Cameron, Ukrayna’da durumun değişmemesi durumunda İngiltere’nin Rusya’ya uygulanan baskıları artırmaya hazır olduğunu kaydetti.

Bu yaklaşımı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Brisbane’de yapılan G-20 zirvesinde açıkça anlattığını söyleyen Cameron, “Eğer Rusya mevcut senaryoya devam edecek olursa, biz baskıyı artırırız ve Rusya’nın dünya ile olan ilişkileri eskisi gibi olmayacak” diye bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.