SON DAKİKA
Hava Durumu

Cartı’dan herkese toprak sözü

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2011 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2011 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cartı’dan herkese toprak sözü
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 18.02.2011 (QHA)  - Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Kırım Devlet Televizyonunda katıldığı bir programda Kırım’da ev inşa etmek için toprağa muhtaç olan herkese toprak ayırma sözü verdi.
Cartı, “Anayasa’ya göre her vatandaşın müstakil konut için toprak alma hakkı var. Kanunlara göre Kırım’da herkesin toprak talebini karşılamak zorundayız. Fakat bunu ancak şehrin genel planını hazırladıktan sonra yapabiliriz. Rastgele inşaata izin veremeyiz. Semtlerde nerede yolun, nerede okul ve anaokullarının olacağını kesin olarak bilmeliyiz” şeklinde konuştu.
Başbakan Cartı, Akmescit merkezi ve çevresindeki bölgenin genel planını hazırlayarak toprak zaptlarını kaldırabileceklerini kaydetti. Cartı, Kırım yönetimi ve Akmescit Belediyesinin Lugovaya semtinde, yasal olarak toprak alma hakkı olup da toprak zaptı eylemlerine başvuran kişileri müstakil konut inşaatı için toprak ayrılmasının kanunlara riayet eden vatandaşlar karşısında bir ayrıcalık olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. Cartı, “Bu semtte toprak ayırarak toprak zaptı yapılan alanların boşaltılması sağlanacak ve bu sayede şehrin genel planı hazırlanabilecek. Bu plan yeni yerleşim yerlerinin kurulmasını, etnik köken gözetmeksizin toprak isteyen herkesin talebinin karşılanabilmesine imkan tanıyacak.” dedi.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.