SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu: Hafta içinde Bağdat'tan heyet gelecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu hafta içinde Irak'tan bir heyetin Türkiye’ye geleceğini bildirerek “İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çavuşoğlu: Hafta içinde Bağdat'tan heyet gelecek

Türkiye ile Irak arasında Başika ve Musul operasyonu konuları ile ilgili diplomatik trafik sürüyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığındaki heyet dün (17 Ekim) Bağdat'ta temaslarda bulunurken Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hafta içinde Irak'tan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini açıkladı.
 
Türk medya kuruluşlarının bildirdiğine göre, Mevlüt Çavuşoğlu "Bu hafta içinde, hafta sonuna doğru, belki perşembe günü bu sefer Irak'tan, Bağdat'tan bir heyet Türkiye'ye gelecek. İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var" şeklinde açıklamada bulundu.
 
Anlaşma sağlanamadı
 
Öte yandan Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal, Türk askeri üssünün yer aldığı Başika ve Musul operasyonu konuları ile ilgili olarak ziyarette bulunan Türk heyeti ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılmadığını belirtti.
 
Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal, "Türk Heyeti tarafından önerilen fikirler, Irak Hükümeti'nin talebi ve beklentisi düzeyine yanıt vermedi. Türkiye Cumhuriyeti, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeli ve Başika kampından askerlerini çekmeli. Irak Hükümeti, Musul'un kurtarma operasyonunda Kahraman Milli Kuvvetlerimize güvendiğimizi ve Irak topraklarında her hangi bir yabancı muharip birliklerin bulunmadığını ifade etmekteyiz" şeklinde konuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.